SEO wat is de basis

“SEO” Wat? De basis

Zie het seo lichtAls tekstschrijver aan de gang gaan voor het web is niet voor iedereen weggelegd, laat staan zoekmachine vriendelijke teksten oftewel SEO teksten. Waar is het begin, zie jij het nog, waar is het licht?

SEO is het proces waarin je zorgt, je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te krijgen. Begin bij het begin, de basis, zo moeilijk is dat namelijk niet maar wel erg nuttig en kan ook best leuk zijn(-:

Het optimaliseren van je teksten

Alleen tekst is niet genoeg, een zoekmachine leest de tekst anders dan zoals wij dat doen. De zoekmachine kijkt voornamelijk naar relevantie en actualiteit. Vind een bezoeker op jouw site waar hij voor gekomen is? Goede vindbare informatie verstrekken op je website, maak het aantrekkelijk, roep op tot actie en ververs, continu weer.

Zoekwoorden analyse

Onderzoek wie je klanten zijn en welke woorden zij gebruiken zodat de juiste klanten bij jou terecht komen. Als je de juiste zoekwoorden gebruikt waar jij door gevonden wilt worden, dan gaat het goed.

Boeiende tekst

Verwerk je zoekwoorden wel op een natuurlijk, prettige, natuurlijke leesbare manier. Het heeft natuurlijk geen effect als je tekst niet prettig leest. Ga lekker schrijven met gevoel en kijk als je bijna klaar denkt te zijn, of de zoekmachine begrijpt waar je pagina over gaat.

Klopt het dat je paginatitel de inhoud van de pagina dekt?

Je hebt je zoekwoord verwerkt in de titel en in de tussenkoppen of inhoud? Is je meta description juist? (Dit is een van de eerste teksten die een bezoeker leest, schrijf deze uniek, opvallend en duidelijk voor je webpagina’s. Door deze meta description overtuig je de lezer om door te klikken naar jouw site, dit zorgt niet direct voor het hoger komen.) De meta description wordt samen met de titel getoond in de zoekresultaten.

Feedback

Wat vinden bezoekers van jouw site? Delen ze deze met anderen? Is de info de moeite waard? Willen ze met jouw website linken? Externe links en delen van informatie is steeds belangrijker voor de zoekmachines. De links moeten wel afkomstig zijn van een site die betrouwbaar en relevant is.

Geduld

Met deze basis tips kun je vast aan de slag, verwacht niet meteen een wonder, het heeft tijd nodig om te klimmen! Heb je deze tijd niet of vind je er echt niks aan, dan vraag je dit gewoon aan mij!(-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *